Valpolicella Ripasso Superiore DOC “Campo Ciotoli” 2013

Druiven soorten: Corvina en Corvinone 85%, Rondinella 10% Croatina 5 %

Wijngaard: Campo Ciotoli is een 5 ha. grootte wijngaard in de hoogste Ilassi vallei op 270 meter, met een zuid/zuid oost expositie. Waar de kiezels en rolkeien door de eeuwen heen zijn achter gelaten door de Progno rivier en waar de wijnstokken van deze uitstekende Valpolicella Ripasso staan.

Smaak: Deze wijn is een product met totale elegantie die komt door het gebruik van de traditionele Ripasso techniek die weer zorgt dat de elegantie, natuurlijke kwaliteit, structuur en plezier gegarandeerd wordt. De uitstekende algehele balans maakt dat de wijn, met een moderne flexibele stijl, zeer drinkbaar is. Ook heeft deze wijn een goede bewaar potentie.

Vinificatie: Geheel ontsteelt, maceratie: 10-15 dagen, Fermentatie: inox en hout bij 23 tot 25 Celsius, gisten geselecteerd in de kelder, 6 mnd. op gist (sur lie) met battonage, natuurlijk geklaard, 6 mnd. fles voor verkoop.
14% vol. PH: 3,42, tartaric acid: 6,5 gr. droog extract 31 gr/l.

Culinair: Uitstekend bij rauw vlees, geroosterd en gebakken rood vlees en bij wild met fruit garnituur.

Pers: De enige Valpolicella Ripasso beloond met ‘Tre Bicchieri’ in de ‘Gambero Rosso’ voor de jaargangen 2013 en 2015.

Valpolicella Ripasso € 17,95 per fles

Verzendkosten zijn gratis vanaf 12 flessen.
Tot 11 flessen betaald u een bijdrage in verzendkosten van € 9,50.
Wijnen worden verzonden na betaling factuur.
Bestellen via het bestelformulier op de site of per mail met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon.
Communicatie over aankopen via de website gaat alleen per e-mail.

 

Nieuwsbrief

De Wijnengel verstuurt perodiek aanbiedingen en nieuws. Wilt u daarvan op de hoogte blijven, schrijf u dan in.