Periodiek heeft De Wijnengel een proefpakket waarmee u in aanraking komt met een mooie verzameling nieuwe smaken. Het huidige proefpakket bestaat uit:

Girlan – Pinot-Grigio Classico 2017 – Alto-Adige DOC
a € 10,95 per fles

100% Pinot-Grigio
De druiven staan in wijngaarden rond Cornaiano waar ook het wijnhuis is gevestigd, op een hoogte van 450 tot 500 meter. Dit gebied staat bekend om zijn minerale gronden die zijn geformeerd tijdens de laatste ijs tijd.
De met de hand geplukte trossen worden op delicate wijze vervoerd en geperst, waarna de most in RVS tank fermenteert en rijpt, sur lie (op de gistcellen).

Girlan - Pinot Bianco ‘Plattenriegl’ 2015 – Alto-Adige DOC
a € 13,95 per fles

100% Pinot-Bianco
Voor deze wijn worden de beste druiven van het op 450 tot 550 meter hoogte liggende Oltradige gebied gebruikt. De goed geventileerde wijngaarden hebben een gevarieerde bodem van kalk/klei/gravel wat zijn unieke karakter geeft.

50% van de wijn wordt na de persing van de druiven gefermenteerd in temperatuur gecontroleerd rvs en 50% in eiken vaten. Het laatste deel doorstaat ook de malolactische vergisting waarna zij nog 8 mnd. op de lie (gistcellen) rust voor de botteling.

Girlan – Pinot-Nero ‘Patricia’ 2015 – Alto-Adige DOC
a € 16,75 per fles

100% pinot-Noir
Voor deze wijn komen de druiven van de beste wijngaarden voor deze druivensoort, Mazon en Montagna in Bassa Altesina en Oltradige op 450 tot 500 meter van zeeniveau. Klei en kalksteen geven de wijnen een romige en fluweel zacht structuur. Met de hand geplukt, ontsteelt en zacht geperst. Na de tweede (malolactische) gisting wordt de wijn 15 mnd. gerijpt, waarvan een deel in grote eiken vaten en een deel in barrique.

Girlan – Vernatch Fass 9 2016 – Alto-Adige DOC
a € 12,95 per fles

100% Vernatch (schiava)
De vernatch druiven worden geoogst van de wijngaarden rond Colterenzio en Cornaiano en staan op een hoogte van ongeveer 450 meter boven zeeniveau. De positie van de 30+ jaar oude wijngaarden zorgt voor een optimale positie ten opzichte van de zon waardoor de druiven optimaal rijpen. De goede ventilatie van de wijngaarden zorgt voor zeer gezonde oogsten. Hand geplukt/ontsteelt/zachte persing/malolactische gisting/5 mnd. op grote houten vaten gerijpt voor betteling.

 

Verzendkosten zijn gratis vanaf 12 flessen.
Tot 11 flessen betaald u een bijdrage in verzendkosten van € 9,50.
Wijnen worden verzonden na betaling factuur.
Bestellen via het bestelformulier op de site of per mail met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon.
Communicatie over aankopen via de website gaat alleen per e-mail.

 

Nieuwsbrief

De Wijnengel verstuurt perodiek aanbiedingen en nieuws. Wilt u daarvan op de hoogte blijven, schrijf u dan in.