Soave Classico DOC “Campo Vulcano” 2016

Campo Vulcano is de naam van deze Soave die verwijst naar de vulkanische bodem waarop de wijnstokken staan.

Gecultiveerd in het heuvelachtige Classico gebied van Monteforte d’Alpone en het resultaat van strenge selectie van de Garganega en Trebbiano die Soave druiven waarvan deze wijn is gemaakt.

De Garganega druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn de goudkleurige soort met extra veel intensiteit van aroma’s en smaak.

Smaak: Intens fruitvol met citrus, plezierige exotische tonen, mineraliteit door o.a. de vulkanische bodem, toch ook frisheid en toegankelijk, veel smaak en zeer harmonieus.

Culinair: Soave Classico DOC “Campo Vulcano” gaat uitstekend bij schaal/schelp en visgerechten.

Pers: Door de internationale wijnpers wordt deze wijn jaarlijks zeer hoog gewaardeerd. De wijn kreeg b.v. in de toonaangevende Italiaanse wijngids ‘Gambero Rosso’ de afgelopen jaren de hoogste waardering van ‘Tre Bicchieri’.

Wijngaard: op de heuvel van Monteforte d’Alpone, een van de cru’s van de grootste Italiaanse DOC met een zuid/zuidwest expositie.
Dit gebied wordt gekarakteriseerd door de belangrijke thermische excursie en grondsoort gebaseerd op vulkanisch gesteente, typisch voor het Soave Classico gebied.
Een grondsoort die druiven voortbrengen met een hoog percentage aan suikers en zuur. Een dominante sensatie van mineraliteit in de wijn komt van het zwart basaltsteen. Een onmiskenbaar karakter en kenmerk van het terrior zorgt hier voor balans en harmonie in de wijnen.

Soave Campo Vulano a € 15,75

Verzendkosten zijn gratis vanaf 12 flessen.
Tot 11 flessen betaald u een bijdrage in verzendkosten van € 9,50.
Wijnen worden verzonden na betaling factuur.
Bestellen via het bestelformulier op de site of per mail met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon.
Communicatie over aankopen via de website gaat alleen per e-mail.

 

Nieuwsbrief

De Wijnengel verstuurt perodiek aanbiedingen en nieuws. Wilt u daarvan op de hoogte blijven, schrijf u dan in.