Barolo Bricco Boschis 2013

Bewerking wijnkelder en vinificatie
- Volledig ontsteelde 100% nebbiolo druiven (Bricco Boschis wijngaard)
- Gebruik van verticale fermentatie vaten
- Traditionele fermentatie methoden
- Gecontroleerde fermentatie temperatuur van rond de 29°C en gebruik van inheemse gistcellen

- Totale maceratie tijd: 30-35 dagen
- Malolactische fermentatie in cement tanks tijdens het voorjaar na de oogst
- Rijping 6 mnd. in Slavonisch eiken Botti van 20-30-50-80-100 hl.
- Botteling eind 2017
- 6 mnd. fles rust in kelders voor dat de wijn verhandeld wordt

Proefnotitie Barolo Bricco Boschis 2013
Het jaargang 2013 was lang met een relatief late oogst en toont van het begin tot het eind alle karakteristieken van het koele, klassieke groei seizoen. Floraal in de neus met elementen van rozen, hibiscus en viooltjes met donkere en rode fruittonen, o.a. kersen, bramen en framboos. Pallet: Een Barolo met alle karakteristieken die je mag verwachten, rijp fruit, fris donker fruit (kers), likeureus, minerale tonen, zoete rijpe tannine, een lange afdronk met frisheid en precisie. Een wijn die tijd nodig heeft om zich optimaal te presenteren maar het wachten zal belonen.
Drinken: 2019 – 2028  (R. Parker: 96+ p.)

Prijs: € 59,95 p.fl. incl. BTW

Verzendkosten zijn gratis vanaf 12 flessen.
Tot 11 flessen betaald u een bijdrage in verzendkosten van € 9,50.
Wijnen worden verzonden na betaling factuur.
Bestellen via het bestelformulier op de site of per mail met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon.
Communicatie over aankopen via de website gaat alleen per e-mail.

 

Nieuwsbrief

De Wijnengel verstuurt perodiek aanbiedingen en nieuws. Wilt u daarvan op de hoogte blijven, schrijf u dan in.