Barolo Bricco Boschis 2013

Bewerking wijnkelder en vinificatie
- Volledig ontsteelde 100% nebbiolo druiven (Bricco Boschis wijngaard)
- Gebruik van verticale fermentatie vaten
- Traditionele fermentatie methoden
- Gecontroleerde fermentatie temperatuur van rond de 29°C en gebruik van inheemse gistcellen

- Totale maceratie tijd: 30-35 dagen
- Malolactische fermentatie in cement tanks tijdens het voorjaar na de oogst
- Rijping 6 mnd. in Slavonisch eiken Botti van 20-30-50-80-100 hl.
- Botteling eind 2017
- 6 mnd. fles rust in kelders voor dat de wijn verhandeld wordt

Proefnotitie Barolo Bricco Boschis 2013
Het jaargang 2013 was lang met een relatief late oogst en toont van het begin tot het eind alle karakteristieken van het koele, klassieke groei seizoen. Floraal in de neus met elementen van rozen, hibiscus en viooltjes met donkere en rode fruittonen, o.a. kersen, bramen en framboos. Pallet: Een Barolo met alle karakteristieken die je mag verwachten, rijp fruit, fris donker fruit (kers), likeureus, minerale tonen, zoete rijpe tannine, een lange afdronk met frisheid en precisie. Een wijn die tijd nodig heeft om zich optimaal te presenteren maar het wachten zal belonen.
Drinken: 2019 – 2028  (R. Parker: 96+ p.)

Prijs: € 59,95 p.fl. incl. BTW

Verzendkosten zijn gratis vanaf 12 flessen.
Tot 11 flessen betaald u een bijdrage in verzendkosten van € 9,50.
Wijnen worden verzonden na betaling factuur.
Bestellen via het bestelformulier op de site of per mail met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon.
Communicatie over aankopen via de website gaat alleen per e-mail.

 

Valpolicella Ripasso Superiore DOC “Campo Ciotoli” 2015

Druiven soorten: Corvina en Corvinone 85%, Rondinella 10% Croatina 5 %

Wijngaard: Campo Ciotoli is een 5 ha. grootte wijngaard in de hoogste Ilassi vallei op 270 meter, met een zuid/zuid oost expositie. Waar de kiezels en rolkeien door de eeuwen heen zijn achter gelaten door de Progno rivier en waar de wijnstokken van deze uitstekende Valpolicella Ripasso staan.

Smaak: Deze wijn is een product met totale elegantie die komt door het gebruik van de traditionele Ripasso techniek die weer zorgt dat de elegantie, natuurlijke kwaliteit, structuur en plezier gegarandeerd wordt. De uitstekende algehele balans maakt dat de wijn, met een moderne flexibele stijl, zeer drinkbaar is. Ook heeft deze wijn een goede bewaar potentie.

Vinificatie: Geheel ontsteelt, maceratie: 10-15 dagen, Fermentatie: inox en hout bij 23 tot 25 Celsius, gisten geselecteerd in de kelder, 6 mnd. op gist (sur lie) met battonage, natuurlijk geklaard, 6 mnd. fles voor verkoop.
14% vol. PH: 3,42, tartaric acid: 6,5 gr. droog extract 31 gr/l.

Culinair: Uitstekend bij rauw vlees, geroosterd en gebakken rood vlees en bij wild met fruit garnituur.

Pers: De enige Valpolicella Ripasso beloond met ‘Tre Bicchieri’ in de ‘Gambero Rosso’ voor de jaargangen 2013 en 2015.

Valpolicella Ripasso € 17,95 per fles

Verzendkosten zijn gratis vanaf 12 flessen.
Tot 11 flessen betaald u een bijdrage in verzendkosten van € 9,50.
Wijnen worden verzonden na betaling factuur.
Bestellen via het bestelformulier op de site of per mail met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon.
Communicatie over aankopen via de website gaat alleen per e-mail.

 

Soave Classico DOC “Campo Vulcano” 2015

Campo Vulcano is de naam van deze Soave die verwijst naar de vulkanische bodem waarop de wijnstokken staan.

Gecultiveerd in het heuvelachtige Classico gebied van Monteforte d’Alpone en het resultaat van strenge selectie van de Garganega en Trebbiano die Soave druiven waarvan deze wijn is gemaakt.

De Garganega druiven die voor deze wijn gebruikt worden zijn de goudkleurige soort met extra veel intensiteit van aroma’s en smaak.

Smaak: Intens fruitvol met citrus, plezierige exotische tonen, mineraliteit door o.a. de vulkanische bodem, toch ook frisheid en toegankelijk, veel smaak en zeer harmonieus.

Culinair: Soave Classico DOC “Campo Vulcano” gaat uitstekend bij schaal/schelp en visgerechten.

Pers: Door de internationale wijnpers wordt deze wijn jaarlijks zeer hoog gewaardeerd. De wijn kreeg b.v. in de toonaangevende Italiaanse wijngids ‘Gambero Rosso’ de afgelopen jaren de hoogste waardering van ‘Tre Bicchieri’.

Wijngaard: op de heuvel van Monteforte d’Alpone, een van de cru’s van de grootste Italiaanse DOC met een zuid/zuidwest expositie.
Dit gebied wordt gekarakteriseerd door de belangrijke thermische excursie en grondsoort gebaseerd op vulkanisch gesteente, typisch voor het Soave Classico gebied.
Een grondsoort die druiven voortbrengen met een hoog percentage aan suikers en zuur. Een dominante sensatie van mineraliteit in de wijn komt van het zwart basaltsteen. Een onmiskenbaar karakter en kenmerk van het terrior zorgt hier voor balans en harmonie in de wijnen.

Soave Campo Vulano a € 15,75

Verzendkosten zijn gratis vanaf 12 flessen.
Tot 11 flessen betaald u een bijdrage in verzendkosten van € 9,50.
Wijnen worden verzonden na betaling factuur.
Bestellen via het bestelformulier op de site of per mail met vermelding van naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon.
Communicatie over aankopen via de website gaat alleen per e-mail.

 

Nieuwsbrief

De Wijnengel verstuurt perodiek aanbiedingen en nieuws. Wilt u daarvan op de hoogte blijven, schrijf u dan in.